Zum Nachmixen: Lind & Lime Gin in fünf weihnachtlichen Drinks

Ein Gin wie der von Lind & Lime weiß rund ums Jahr zu gefallen. Doch mit Blick auf die Weihnachtszeit darf es auch was anderes als der allgegenwärtige „Gin Tonic“ sein. So liefern die im schottischen Edinburgh beheimateten Macher dieses London Dry Gins die Rezepturen für fünf weihnachtlich angehauchte Drinks.

Clove Club
Bild: Sierra Madre
„Clove Club“
„Clove Club“

50 ml Lind & Lime Gin
15 ml Dry Vermouth
20 ml Lemon juice
10 ml clove sugar syrup
25 ml Egg white or 3 tablespoons of aquafaba
4 Raspberries

Glass: Coupette
Garnish: Fresh raspberries

Method: Add Lind & Lime Gin, Dry Vermouth, Lemon juice, clove sugar syrup, raspberries, and egg white or aquafaba into your cocktail shaker and give it a shake without ice. Next, add ice and shake again, strain into a chilled coupette glass. Garnish using raspberries.

Crimlet
Bild: Sierra Madre
„Crimlet“
„Crimlet“

50 ml Lind & Lime Gin
20 ml Mulling spice syrup
15 ml Lime Juice

Glass: Coupette
Garnish: Lime wheel

Method: Add Lind & Lime Gin, Spice syrup and lime juice into a Boston shaker, add ice and shake well. Double strain into a chilled coupette glass and garnish with lime wheel.

Festive French 75
Bild: Sierra Madre
„Festive French 75“
„Festive French 75“

30 ml Lind & Lime Gin
15 ml Lemon juice
10 ml tangerine syrup
75 ml champagne

Glass: Champagne flute
Garnish: Lemon peel

Method: Add Lind & Lime Gin, lemon juice and tangerine syrup into cocktail shaker. Shake all ingredients over ice and strain into champagne flute. Top with champagne and garnish lemon twist.

Leith Calling
Bild: Sierra Madre
„Leith Calling“
„Leith Calling“

30 ml Lind & Lime Gin
20 ml Oloroso sherry
15 ml spiced orange syrup
10 ml lemon

Glass: Coupette
Garnish: Orange peel

Method: Add Lind & Lime Gin, Oloroso, spiced orange syrup and lemon into your Boston shaker with ice and shake. Strain into a chilled coupette glass. Garnish using orange peel.

Stone thrown from Leith
Bild: Sierra Madre
„Stone thrown from Leith“
„Stone thrown from Leith“

50 ml Lind & Lime Gin
20 ml Lime juice
20 ml cinnamon all spice syrup
2 plums
Top up with soda

Glass: Highball
Garnish: Plum slice

Method: Muddle plums in your cocktail shaker and add Lind & Lime Gin, lime juice, cinnamon syrup. Shake with ice and strain into a highball glass over ice, top up with soda and garnish with a slice of plum.

Quelle: Sierra Madre

Preisvergleich
Lind & Lime Gin (1 x 0,7 l)
Preis: € 33,20 (€ 47,43 / l)
Versand: k.A.
Preis: € 33,28 (€ 47,54 / l)
Versand: € 5,89
Preis: € 33,50 (€ 47,86 / l)
Versand: € 5,95
Preis: € 33,88 (€ 48,40 / l)
Versand: € 5,88
Preis: € 33,90 (€ 48,43 / l)
Versand: € 5,90
Preis: € 33,90 (€ 48,43 / l)
Versand: k.A.
Stand 17. April 2024 17:31 Uhr. Preise inklusive Mehrwertsteuer. Alle Angaben ohne Gewähr. Bezahlte Links.