Das virtuelle Semi-Final der Bacardi Legacy Cocktail Competition 2020 ist vorüber. Die Jury hat entschieden und die acht Bartender mit den vielversprechendsten Drinkideen für das Grand Final bekannt gegeben. Geschafft haben es Adam Dow für Australien mit „The Golden Rule“, Praphakorn Konglee für Thailand mit „Out of Sight“, Akvilė Bieliauskaitė für Litauen mit „Look Up“, Alexis Argyrou für Zypern mit „Lefteros“, Konstantin Tsiglintsev für Lettland mit „Wake Up Call“, Vikingur Thorsteinsson für Island mit „Pangea“, Taylor Cloyes für USA West mit „Maestra“ und Max Curzon-Price für Kanada mit „Plight Of The Bumblebee“. Die finalen „Ochos“ werden im Grand Final am 30. Juni noch einmal virtuell gegeneinander antreten. Den Gesamtsieger und damit den in die Bacardi Legacy eingehenden Cocktail wird eine Jury aus Sandrae Lawrence, Ian Burrell, Monica Berg und Agostino Perrone ermitteln. Interessierte können das am 30. Juni von 17:30 und 19:00 Uhr angesetzte Grand Final via Facebook und Instagram live mitverfolgen.
by Adam Dow, Australien
50 ml Bacardi Carta Blanca
20 ml lime juice
15 ml honey syrup, made by mixing honey and water in equal measures
3 dashes Peychaud’s bitters
1 spritz rose water to garnish
Method: Shake and double strain into a Double Rocks glass before garnishing with a spritz of rose water and a rose petal.
by Praphakorn Konglee, Thailand
45 ml Bacardi Carta Blanca
20 g fresh pineapple (muddled)
3-5 basil leaves
10 ml yoghurt
10 ml lemon juice
10 ml agave syrup
Method: Shake the ingredients into a coupe glass and garnish with a basil leaf.
by Akvilė Bieliauskaitė, Litauen
50 ml Bacardi Carta Blanca
15 ml creme de banane
15 ml lime juice cordial
3 g fresh dill
80 ml soda water
Method: Shake into a highball glass and top with the soda before adding a fresh dill garnish.
by Alexis Argyrou, Zypern
45 ml Bacardi Carta Blanca
20 ml lemon juice
15 ml agave syrup
2 drops olive bitters
2 bar-spoons fresh thyme leaves
Method: Shake into a goblet and garnish with a sprig of thyme.
by Konstantin Tsiglintsev, Lettland
50 ml Bacardi Carta Blanca
10 ml Martini Riserva Speciale Bitter
30 ml lime juice
25 ml pimento / all spice syrup
50 ml lager beer
1 piece grapefruit zest
Method: Shake into a highball glass and top with beer, then squeeze the grapefruit zest over the glass before garnishing.
by Vikingur Thorsteinsson, Island
40 ml Bacardi Carta Blanca
7 ml mango liqueur
15 ml lime juice
15 ml sugar syrup
7-10 basil leaves
50 ml Champagne
Method: Shake all ingredients except for the Champagne, fine strain and pour into a Champagne glass before topping with the bubbles.
by Taylor Cloyes, USA West
50 ml Bacardi Reserva Ocho
10 ml apple brandy
20 ml green apple syrup
20 ml lemon juice
1 egg white
20 ml soda water
Method: Dry shake, wet shake and double strain into a coupette glass. Bottom with the soda and garnish with a green apple fan.
by Max Curzon-Price, Kanada
60 ml Bacardi Reserva Ocho
7 ml Martini Riserva Speciale Bitter
22 ml local honey syrup 1:1
22 ml grapefruit juice
7 ml lemon juice
Method: Shake the ingredients into a rocks glass. Garnish with a grapefruit twist expressed and discarded, then add honeycomb grapefruit on the glass.
Quelle: Bacardi