Der Frühling ist so gut wie da und damit wechseln nicht selten auch die Drinkideen. Ganz im Zeichen der milden Jahreszeit haben uns die Rezepturen für zwei saisonale Aperitif-Drinks von Brockmans Gin aus England erreicht: der „Rhubarb 75“ mit Rhabarber und Schaumwein sowie der „Forbidden Fruit“ mit Grapefruit, Minze und Prosecco.
60 ml Brockmans Gin
30 ml fresh lemon juice
15 ml rhubarb liqueur
Champagne, Prosecco or Sparkling Wine
Method: Chill a tall flute glass and wrap a ribbon of rhubarb around the inside of the glass. Add the Brockmans Gin, lemon juice and rhubarb liqueur to a shaker filled with ice. Shake hard then double strain into the glass and top with chilled sparkling wine.
30 ml Brockmans Gin
30 ml grapefruit juice
15 ml lime juice
22 ml simple syrup
5-6 mint leaves
Prosecco
Method: Combine all the ingredients and 5 mint leaves in a shaker with ice. Hard shake and double strain into a chilled coupe glass and top with Prosecco. Garnish with a twist of grapefruit zest and a mint leaf or sprig of mint.
Quelle: Brockmans Gin